25 miljoner till Ågesta Ridskola äntligen!

  
Foto: Christine Olsson
Toppen, tycker Ellinor Öhrn, 10, Sofie Hamberg, 10, och Sofia Evelönn, 11. På bilden tillsammans med hästen Mr Bean.  


Stan storsatsar på Ågesta ridskola

Stockholms stad räddar Ågesta ridskola och satsar cirka 25 miljoner kronor på en ny stallbyggnad och ett nytt ponnyridhus.  

Tidigare har ärendet fallit mellan två kommunstolar. Staden förvärvade Ågesta gård redan 1945 men marken är belägen i Huddinge kommun och frågan har varit vem som ska står för upprustningen. Den nya djurskyddslagen kräver större boxar och bredare gångar, och framtiden var tills i går mycket oviss för Jan och Margareta von Krusenstierna, som arrenderar ridskolan.

Politikerna lyssnade, och efter fyra års uppvaktning påbörjar fastighetskontoret en nödvändig nybyggnation.

Fastighetsdirektör Torbjörn Johansson betonar att staden är ägare av ridskolans lokaler, och att staden därmed har ett vårdansvar.

Projekteringen för det nya stallet och ponnyridhuset inleds omgående och under 2009 hoppas Torbjörn Johansson att arbetet kan påbörjas.

- Jag har reserverat cirka 25 miljoner kronor för Ågesta i nästa års budget. Jag kan inte se något som stoppar våra byggplaner, säger han.

- Toppen, vilket härligt besked! jublar 10-åringarna Sofie Hamberg och Ellinor Öhrn.

De tillbringar förstås höstlovet i stallet och ger Mr Bean, en sjuårig ponny, bästa service.

- Det finns ingen bättre än Mr Bean!

- I fyra år har vi haft diskussioner med staden, och fastighetskontorets besked är en tidig julklapp. Nu kan vi koncentrera oss på verksamheten, lågkonjunktur eller inte. Intresset för hästar och ridning klarar alla finanskriser. Vi har i dag 900 inskrivna elever, och "Hästis" för de allra yngsta, från sex år, är mycket populärt, berättar Jan och Margareta von Krusenstierna.

Familjen har funnits på Ågesta Gård sedan tidigt 1900-tal, ridskoleverksamheten tog fart på 1970-talet. Skolans 60-tal hästar och ett 30-tal köttdjur är viktiga för att bibehålla det öppna landskap som är en grundbult i det naturreservat som omger gården.

Madeleine Sjöstedt (fp), kultur- och fritidsborgarråd, är mycket nöjd över att ridskolan räddas för framtiden.

- Ridsporten är viktig, det är främst flickor som lockas. Det är självklart viktigt att vi kan erbjuda dem bra fritidsaktiviteter. Vi har satsat stora pengar på upprustning av kommunens ridanläggningar, och det känns mycket bra att vi nu kan gå vidare med Ågesta, säger hon.  

Kjell Nilsson

Kommentarer
Postat av: Söderlund

Diskussionsinlägg hos Söderlund



*Är det okej att ha sex i samma rum som en polare?

Du hamnar i samma rum som din bästa polare och han/hennes partner. Dom har sex, och du ligger i en egen säng i samma rum. Någonting man blir irriterad på, eller låter man det bara vara?



*Ödet, finns det egentligen?

Vissa tror att man skapar sina egna öden genom allting som bär på konsekvenser medan andra tror att det helt enkelt sedan länge är klart som tusan att livet redan är förutspått.



*Top Model!

Undertecknad fick tidigare denna morgon en flaschback och fick bara lov att skriva ett inlägg om Top model, som nu ligger ut som diskussion.



Ja, detta är det som bjuds på i bloggen idag som är en utav de absolut snabbast växande just nu. Är det så att någonting av dessa ämnen faller dig i smaken så får du mer än gärna vara med och diskutera och lämna just dina tankar och tycken inom de ämne som intresserar dig.



Stort tack på förhand och ha en fortsatt trevlig onsdag.



Att/Om du gillar bloggen, betyder mycket.

Hoppas att den tycks om och att du mer

än gärna besöker den igen framöver. Bloggkoll?



Mvh

2008-11-05 @ 19:15:23
URL: http://robinsoderlund.se
Postat av: G

Hejsan! Intresserade av ny design till din blogg? Nu finns en fräsh bloggdesign på http://babbidesign.blogg.se Kika in, välkommen!

2008-11-05 @ 19:19:06
URL: http://babbidesign.blogg.se/
Postat av: jossan

Sv: Ja, vi ska resa till Thailand i vinter! Skoj! Ska ni åka iväg?

Kram

2008-11-06 @ 07:12:21
URL: http://josefinsunnergren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0